23 novembre 2019
01. Gli ingredienti
- 100g di farina
- 50g di burro (sciolto)
- 50g di zucchero
- 1 uovo
- 1/2 busta di vanillina
- 1/3 di lievito per dolci
- carta da forno
- zucchero a velo
- cereali
02. Il procedimento
03. La poesia (a cura della socia Gina Toma)
Appena rrivati cu le coppe e la bilancia ne preparamu già cu la panza Intru a coppa a farina mintimu pisata, u burru, u zuccheru e la vaniglina profumata, poi cu lu cucchiaru utamu, utamu, e cusi’ l’impastu facimu. Susu u taulu è prontu lu cartocciu te li corni integrali, ca li sperimentamu pari, pari.
Uh, ce ndoru te cose duci, ah nu mintire u tiscitu se no fazzu fusci! Cu la punta te lu cucchiaru facimu na palla e la rotulamu intru li corni frizzulanti, eccu e rose propiu splendenti. U tianu prontu cu la carta fornu l’imu giratu tornu,tornu, a centuottanta gradi nfurnamu e rose intantu spettamu beddhe cose.
Rose imu fatte, rose simu nui te l’ASSOCIAZIONE e ogni fiuru ete u vagnone, le volontarie colorate comu le dalie. Imu conclusu la ricetta, imu ssaggiatu a rosa deserta, ve salutamu tutti in fretta, alla prossima ricetta!!!