19 novembre 2019
01. Gli ingredienti
- 500g di semola + 500g di farina rimacinata
- 650g di acqua
- mezza bustina di lievito secco
- un cucchiaino di zucchero
- Sale q.b.
- mezzo bicchiere di olio
- 5/6 cipolle tagliate a pezzetti
- pomodori a pezzettini
02. Il procedimento
- Mischiare i due tipi di farina, aggiungere l’acqua, il lievito e impastare gradualmente; unire il sale e l’olio.
- Lasciar riposare l’impasto per 12 ore
- Intanto si prepara l’olio un poco sfumato dove si aggiungono le cipolle e i pomodori, a fine cottura versare le olive nere e i capperi.
- Si stende la pasta sulla spianatoia poi si mette nella teglia e si versa il composto preparato, si fa uno strato di pasta per coprire il ripieno.
- Si cuoce in forno a 200 gradi per circa 40 minuti
03. La poesia (a cura della socia Gina Toma)
Dopu nu longu tragittu,
s’imu rrivati
intru nu paradisu
fattu te verde,
te sule
e accolti cu nu sorrisu.
N’imu ssettati
ntornu na beddha taula
e cu la signora Pina
imu vistu mintire
cipuddha e farina.
A pasta lievitata
stave ncora ncucciata
allu cautu
cu la mappina
e nui attenti
guardamu
a cummare Pina.
E cipuddhe friscene
intru l’oiu,
poi minte chiapperi,
caruselle, ulie
e pimmitori
e nui mo scuppamu
pe’ li ndoru.
Intantu a pasta
vene stisa
intru a lu tianu
coperta tuttu
te dhu bene te Diu,
mentre u stomacu,
già se lamenta
cu nu formiculiu.
U ndoru va’
pe’l’aria te la casa,
cu la cipuddha
ca ne nfumica la camisa,
ma nui pazienti,
grandi ssaggiatori
ne ride u musu
pe’ sti beddhi sapori!
GRAZIE , cummare Pina
pe’ sta ricetta
ntica e paesana
ca face scurdare
la malesciana,
GRAZIE, pe’stu sapore
ricordi te vagnone,
GRAZIE , cu nu
forte bottu,
GRAZIE te core
te l’ASSOCIAZIONE
L-OTTU
Poesia della Socia: Gina Toma