24 gennaio 2020
01. Gli ingredienti
- 3 Uova
- 1 bicchiere di olio di semi di girasole
- 1 busta di vanillina
- 3 bicchieri di farina 00
- 1 bicchiere di succo d’arancia
- 2 bicchieri di zucchero
- buccia grattugiata di un’arancia
02. Il procedimento
- Si mette in una ciotola l’olio, il succo d’arancia con la scorsa, le uova, lo zucchero e la vanillina.
- Si mescola il tutto con lo sbattitore.
- Si versano le scaglie di cioccolato nel composto e si versa l’impasto in una teglia per ciambelle imburrata.
- Si inforna per circa 20-30 minuti.
03. La poesia (a cura della socia Gina Toma)
Dopu nu pocu te sbandamentu te vie
e cummari sbaiate,
alla cummare Santina
simu rrivate.
Prontu susu lu taulu
truvamu l’ove e
intru la coppa
l’imu sbattute.
Poi quannu
u tianu
vene mburratu
vene puru nfarinatu.
Intru u miscugliu
stozzi te cioccolatu
se versa
Intru lu stanatu.
Prontu u furnu
già dumatu
e la torta
cucina,cucina
e mo ne liccamu
i baffi,
puru ca simu
facce te schiaffi
perce’ cu l’OTTU
ASSOCIAZIONE
è felice
ogni vagnone. W a Cummare Santina,
W a cucina,
W a torta
e la frittata,
e a tutti
BONA SCIURNATA!!!